Buurtsupport

Buurtsupport: Verbindend en impactvol

Welkom bij Buurtsupport, een vernieuwend initiatief in Arnhem dat zich richt op laagdrempelige informele hulp, van en voor bewoners. In onze overtuiging kan een informeel steunnetwerk een krachtige bron van ondersteuning zijn voor gezinnen die het momenteel wat zwaarder hebben. Ons doel is eenvoudig maar krachtig: vroegtijdige ondersteuning bieden aan gezinnen, met als ultiem streven om kinderen een kansrijke landing te geven in de samenleving.

In Arnhem zijn er gezinnen die behoefte hebben aan een extra paar helpende handen. Financiële problemen of het ontbreken van een sociaal netwerk kunnen een negatieve invloed hebben op alle gezinsleden. Buurtsupport streeft ernaar deze gezinnen te verbinden met buurtgenoten die bereid zijn om ondersteuning te bieden. Of het nu gaat om huiswerkbegeleiding, een luisterend oor, of andere vormen van hulp; we omarmen een benadering zonder dossiers en bureaucratie, en zetten in op laagdrempelig, menselijk contact.

Een luisterend oor

Onze aanpak begint bij het gezin dat hulp zoekt. Zonder vragenlijsten, maar met een oprecht luisterend oor. Vervolgens gaan we actief op zoek naar buurtgenoten die de gevraagde hulp kunnen bieden en daar energie uit halen. Geen eenmalige interventies, maar een structurele betrokkenheid voor minimaal een halfjaar. Als er een mogelijke match gevonden is, organiseren we een kennismakingsgesprek om te zien of het klikt. We houden regelmatig contact met beide partijen en evalueren na 3 maanden of ze met elkaar verder willen. De kracht van Buurtsupport ligt niet alleen in de hulp zelf, maar ook in het creëren van duurzame verbindingen.

Verbindingen die blijven groeien

Om voldoende supporters te vinden, zijn we actief aanwezig in Arnhemse winkelcentra en op basisscholen. De reacties zijn positief, en we hebben al verschillende succesvolle matches tot stand gebracht. Eén voorbeeld is een moeder met 3 kinderen die er sinds vorig jaar alleen voor staat. We hebben haar kunnen koppelen aan een buurtgenoot die vergelijkbare ervaringen heeft en nu wekelijks ondersteuning biedt. Het is hartverwarmend om te zien dat deze connecties verder gaan dan praktische hulp; ze creëren een gevoel van verbondenheid en solidariteit.

Buurtsupport gelooft in de kracht van eenvoudige verbindingen om gezamenlijk het verschil te maken. Zo streven we ernaar om samen te zorgen voor degenen die het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan. Want, zoals het gezegde luidt: It takes a village to raise a child. Wij nodigen alle bewoners van Arnhem uit om deel te nemen aan deze waardevolle missie en samen te bouwen aan een ondersteunende gemeenschap waarin niemand zich alleen hoeft te voelen.

Meer weten?

Of je nu wilt samenwerken, mee wilt helpen, of hulp nodig hebt, wij zijn er voor je. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Steunmaatje worden?

Scroll naar boven